Guillaume Glantenay, Bourgogne, Frankrike

 

Guillaume Glantenay är den sjätte generationens vinmakare på denna fantastiska familjeegendom i Volnay med en historia som sträcker sig tillbaka ända till 1893. Domainet äger cirka åtta hektar med vinmark varav fyra hektar i Volnay med vingårdar såsom 1:er cru Les Brouillards, 1:er cru Santenots och Volnay 1:er cru Ronceret. Förutom sina fyra hektar vinmark i Volnay producerar man vin från Pommard, Chambolle Musigny, Monthelie och en fantastisk Puligny-Montrachet 1:er cru Folatieres från 80-åriga gamla vinstockar.

 

I vingårdarna jobbar man enligt Lute Raisonée med yttersta hänsyn för terroiren. Alla druvor skördas för hand och i vinkällaren uppfostras vinerna i maximalt tjugofem procent nya fat. Guillaume lyckas verkligen göra viner som är precisa, fokuserade och alltid med en sann ursprungskänsla från terroiren. Vinerna är eleganta med en härlig parfym, en fantastisk stringens och stram syra som backar upp den härliga intensiteten i vinet.

 

Vi ser fram emot att följa Guillaumes resa och utveckling. Utan tvekan en utav dem mest spännande vinmakarna i Bourgogne just nu.

BACKMAN & CO VINHANDEL

TRÄDGÅRDSGATAN 8
 411 08  GÖTEBORG
TEL. 070-3669727