Domain Lecheneaut, Bourgogne, Frankrike

 

Domaine Lecheneaut tillhör eliten av producenter i Bourgogne och drivs idag av de två bröderna Philippe och Vincent som 1985 tog över efter deras far Fernand.

 

Domainet är beläget i Nuits-Saint-Georges och består utav 10 hektar vinmark utspridda i 18 appellationer. Bröderna är kända för deras metakulösa och noggranna arbete i vingårdarna där man arbetar efter biodynamiska principer och med största hänsyn för naturen och terroiren. Varje enskild flaska är producerad med kärlek och med den största önskan om att reflektera varje vins unika växtplats. Alla druvor plockas för hand och endast de bästa druvorna med optimal mognad kommer till vineriet där de sorteras igen och avstjälkas. Vinerna jäser med naturliga jäststammar och man använder sig utav punsch down för att få ut önskad mängd tanniner och färg. Efter jäsningen förflyttas vinerna till ståltank innan de uppfostras i traditionella piéce (228l fat) under cirka 18 månader.

 

Vinerna från Lecheneaut är extremt personliga och mycket intensiva med mörk färg och stor koncentration, men med ålder öppnar vinerna upp sig och bjuder på en underbar fruktighet och parfym.

BACKMAN & CO VINHANDEL

TRÄDGÅRDSGATAN 8
 411 08  GÖTEBORG
TEL. 070-3669727